lørdag 5. september 2015

YOGI TEA - CATHRINES FAVORITTER


Året er 1969,
en liten gruppe studenter i sør California har akkurat hatt deres faste Yoga time.
De sitter og prater og drikker krydret, aromatisk te som deres yogalærer har tilberedt for dem. Yogi Bhajan, en inspirerende lærer i holistisk levesett .
Snart begynner elevene å lage deres egen te og det blir starten på Yogi te.Mitt første møte med Yogi Tea var for nærmere 25 år siden, jeg husker fortsatt følelsen av den varme koppen med Yogi tea Classic, den sterke smaken og den nydelige duften. Og ikke minst de fine visdomsordene som finnes i hver eneste tepose.

Fortsatt er "Classic"  en av mine absolutte favoritter!
Den er avslappende, varmende og passer like godt på dagtid som på kveldstid syntes jeg.
Yogi Tea Classic er den opprinnelige Yogi-teen, som kombinerer de velkjente fem krydderne: kanel, kardemomme, ingefær, nellik og sort pepper.


Yogi Tea Classic har en fantastisk smak – du vil raskt kjenne at kanel er det mest framtredende krydderet. Denne ayurvediske krydderblandingen har lenge vært kjent som et styrkende middel. Teen er helt koffeinfri, så den egner seg også som kveldens siste drikk.

ingredienser: Kanel (61%), kardemomme, ingefær, kryddernellik, svart pepper, kanelekstrakt og ingefærolje.


Yogi Tea Licorice er en ekstraordinær blanding av søt lakris, kanel, ingefær, appelsinskall og andre tradisjonelle krydder. Lakrisrot har blitt verdsatt i århundrer av mange gamle kulturer for sin naturlige sødme, rike smak og helsebringende egenskaper. 
Ingredienser: Lakrisrot (38%), kanel, ingefær, appelsinskall, kardemomme, sort pepper, ristet sikori, byggmalt, kryddernellik, appelsinekstrakt, vaniljeekstrakt.

Dette er min favoritt når jeg har lyst på noe søtt og den demper faktisk søtsuget. Innholdet av lakrisrot gjør også at den egner seg godt som drikke om man har vondt i magen.


Yogi Tea Sweet Chili kombinerer eksotiske krydder fra Østen med kakao og chili fra Mexico. Det lille hintet av chili gir deg en varmende og oppkvikkende effekt.


Ingredienser: Lakrisrot, kakaoskall, krusemynte, fennikel, anis, ingefær, peppermynte, brennesle, chili (2 %), kanel, kardemomme, kryddernellik og svart pepper.

Litt trøtt eller veldig mett? Sweet chili er oppkvikkende og fresh og veldig god etter middag! 
Yogi Tea er økologiske, velsmakende teer – med oppskrifter som har sin opprinnelse fra det eldgamle indiske helsesystemet: Ayurveda, som betyr kunnskap om livet. Formålet med den ayurvediske tradisjonen er å skape en helhetlig harmoni og balanse i hverdagslivet. 

Med Yogi Tea får du en god og nyttig smak av den ayurvediske filosofien. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar