fredag 16. oktober 2015

BITTERSTERNHvis maten ikke nedbrytes raskt nok, kan det oppstå problemer!
 Ufordøyd mat gir grobunn og næring for bakterier, parasitter og mikrober, og immunforsvaret sløser bort krefter på å angripe disse. Urteekstraktene i Bitterstern stimulerer fordøyelsen i alle viktige faser – i munnen, magen og tarmen. I tillegg transporteres vannansamlinger og sure avfallsstoffer vekk fra tarmen. På denne måten forbedres også næringsopptaket.


Bitterstern er utviklet på basis av en urteresept fra Hildegard von Bingen (1098-1179). Den tyske helhetsterapeuten Hannelore Fischer-Reska har utvidet denne resepten med urter og krydder fra både indiansk, kinesisk og ayurvedisk (gammel indisk) tradisjon.

Fordøyelsen starter allerede i munnen

Når bitterstoffene kommer i kontakt med smaksløkene bakerst på tungen, øker spyttsekresjonen, og dermed normaliseres magens produksjon av magesyre. I tillegg økes produksjonen av galle, bukspyttenzymer og fordøyelsessekret fra tarmen.

Fordøyelsen går videre til magen

Når bitterstoffene når magen, økes utskillingen av hormonet gastrin, som stimulerer produksjonen av saltsyre, øker magesekkens og tarmens motorikk og øker utskillingen av enzymet pepsin, som spalter proteiner. Via blodet utløser gastrin en ytterligere forhøyet utskilling av galle- og bukspyttsekret.

Fordøyelsen ender til slutt i tarmen

Bitterstoffene stimulerer også små fordøyelseskjertler som ligger langt tarmoverflaten og produserer flere liter fordøyelsessekret i døgnet, i tillegg til å stimulere tarmens bevegelser. Den 7-8 meter lange tarmen har blant annet som jobb å frakte maten ut igjen etter at den har sugd ut næringen av den. Fungerer ikke tarmen som den skal, vil den lett fungere som søppelplass for ufordøyd mat, som kan begynne å gjære. Dette gir opphav til plager som oppblåsthet, forstoppelse, men også løs mage, kvalme og tretthet etter måltider. Hvis du regelmessig tilfører kroppen naturlige bitterstoffer, forbedres fordøyelsen og tarmpassasjen går raskere. Dermed øker også fordøyelseshastigheten. Bitterstoffene spiller derfor en viktig rolle i hele fordøyelsen – helt fra munnen til tarmen.

Nyttig også ved vektreduksjon

Bitterstoffer har en naturlig plass når det gjelder vektreduksjon. Forklaringen ligger i immunreaksjonene som oppstår når miljøet i tarmen stagnerer. Immunforsvarets kamp mot uønskede organismer styres blant annet av hormonet leptin, som produseres i fettvev. For å oppgradere immunsystemet i tarmen, avleirer altså kroppen fettvev rundt tarmen.

Med Bitterstern går fordøyelsen raskere og skadelige mikrober får ingen mulighet til å etablere seg. Dermed avtar også kroppens behov for å bygge opp ”immunfett” i bukområdet. I tillegg vil avføringsmengden øke. En annen ”bittereffekt” er redusert søtbehov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar